Genų redagavimas – kelias į alergijų nesukeliantį maistą

prieš 6 d. 5

Ar įsivaizduojate save negalintį atsikąsti obuolio, paragauti braškės arba trešnės ar netgi pasmaguriauti saldumynų, nes juose yra sojų arba kviečių, ir visi šie produktai jums sukelia alerginę reakciją? Nors alergijas patiria tik nedidelė dalis žmonių, vis daugiau jų vengia šių produktų dėl netoleravimo simptomų. Ar įsivaizduojate pasaulį, kuriame maistas nebekelia alergijų? Mokslas jau žengia žingsnį šia kryptimi – ir tai bus pristatyta Masačusetso technologijų instituto (MIT) Tarptautinių mokslo ir technologijų iniciatyvų programos (MISTI) Lietuvai konsorciumo konferencijoje, rašoma Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro (LAMMC) pranešime žiniasklaidai.
Skaityti visą straipsnį
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas